You can't stop the wave, but you can learn to surf
Kalender | Fotogalerij | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
inspiratie

INSPIRATIE


Boekenkast
In de media
Academie
Guido's blog

Academie

Op deze pagina komen artikelen, websites, filmpjes en alles wat een inhoudelijke relatie heeft met Outdoor Inspiration. In de teksten op de verschillende pagina's wordt regelmatig naar deze 'academie' verwezen.
Deze academie is nieuw én nog in ontwikkeling.

Duurzame ontwikkeling

Klein. Het nieuwe groot.


We leven in een geweldige tijd. Een tijd waarin iedereen bij kan dragen aan een andere economie. Groener. Menselijker. Innovatiever. Wat je elke dag doet maakt verschil. Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist. Zelfs zoiets kleins als een druk op een knop om deze film te delen. Al die handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

The story of stuff


Een inspirerend filmpje (The story of stuff) dat in een korte tijd en op een boeiende wijze de problematiek rondom duurzaamheid helder maakt.

Persoonlijke Ontwikkeling

Je eco-zelf ontwikklen


Download hier het artikel 'Je eco-zelf ontwikkelen' van Rudy van Dammen uit het tijdschrift voor coaching (nr. 4 in 2010).

Organisatie ontwikkeling

tekst
enz...

Ontwikkeling van kinderen

tekst
enz...

Natuurbeleving

Beetje natuur, grote invloed


Een onderzoek naar natuureffect op mensen. Door Mark Mieras. Hij is natuurkundige en wetenschapsjournalist en boekauteur gespecialiseerd in hersenontwikkeling. Lees hier de factsheet.

Natuur dichtbij: Wat als de samenleving vervreemd raakt van de natuur?


Een lezing van Agnes van den Berg tijdens de This Kramer lezing '14. Lees hier de lezing van Agnes van den Berg.

Wifi


inspiratie

Scharrelkinderen


Een filmpje om even bij stil te staan. Laten we het zover komen ...? Over kinderen en buitenspelen door Stichting wAarde (www.waarde.nl)Creativiteit in de natuur


Op zoek naar een efficiŽnte manier om je creativiteit te stimuleren en je brein opnieuw op te laden? Wat schilders en schrijvers al eeuwen weten, is nu voor het eerst wetenschappelijk vastgesteld. Ondergedompeld worden in wilde natuur zorgt ervoor dat je veel inventiever wordt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kansas en de Universiteit van Utah in de VS dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOSONE.
Lees hier het artikel.