You can't stop the wave, but you can learn to surf
Kalender | Fotogalerij | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
inspiratie

INSPIRATIE


Boekenkast
In de media
Academie
Guido's blog

In de zomerkrant van de pzc een leuk artikel van een kajakbeleving


Juli 2013

Door verslaggeefster Simone Maas - 'Door blijven peddelen, dan komt alles goed.'

Lees hier of hier het artikel.


In de weekkrant een artikel over het zeekajakvaren op de Oosterschelde


Juli 2013

In de weekkrant wederom een leuk stukje door journalist Frank Husschlage gebaseerd op een interview met Guido.

Lees hier het artikel.


Een artikel over het zeekajakvaren op de Oosterschelde in de recratiekrant Zeeland


Juli 2013


Lees hier het artikel.


In provinciewerk aandacht voor de Oosterschelde en een kort interview met Guido


Sept 2012

In Provinciewerk (de provinciale informatiepagina van Provincie Zeeland) wordt aandacht besteed aan het feit dat het Nationaal Park Oosterschelde nu 10 jaar bestaat. De redacteur vroeg ook mij wat de Oosterschelde voor mij betekent.

Lees hier het artikel.


In de Eendrachtbode een stukje over de kajaktochten in de Krabbenkreek


Aug 2012

En week per jaar sta ik op de camping op Tholen en vaar ik elke dag met groepen door de Krabbenkreek om hen een van de laatste schorren in de Oosterschelde te laten bleven. Het is een plek dat verstilt en je weer even waant in hoe Zeeland er vroeger uit zag. De processen (erosie, sedimentatie, meandering) die je hier ziet is een miniatuur voorbeeld van hoe een delta ontstaat.

Lees hier het artikel.


Een leuk artikel in de recreatiekrant over de 1e tocht dit seizoen - op de Oosterschelde.


Juni 2012

Woensdag 13 juni hebben we het kajakseizoen op de Oosterschelde 'ingewijd'. Het was weer een prachtige tocht .... genieten geblazen. Over blazen gesproken: we hebben 4 bruinvissen gezien en ook echt een paar keer horen 'blazen' (ademen). Het blijft een heel bijzondere ervaring zo dicht bij en met de bruinvissen in de Oosterschelde te zijn. Journalist Frank Husslage (die ook mee vaarde) beschrijft dit heel mooi vind ik: " .... zoiets als een dolfinarium, maar dan wel hl echt. Hier is de zee de baas en zijn de kano's te gast". Lees hieronder het artikel wat hij over de tocht heeft geschreven. En kijk ook eens naar de foto's die hij heeft gemaakt.

Lees hier het artikel. Een impressie van de dag vind je ook in de fotogalerij


De PZC doet verslag van de fotoworkshop in de Voordelta - met zeekajaks


Mei 2012


Lees hier het verslag in de PZC.
Kijk het filmpje voor een indruk van de fotoworkshop hieronder


In de PZC een artikel over de Voordelta, natuurreservaten, zeehondjes en een fotoworkshop.


Mei 2012

Guido organiseert samen met Rna Kuller en fotograaf Melchert Meijer zu Schlochtern een fotoworkshop op een zandplaat in de Voordelta. Door samenwerking met de provincie Zeeland en de PZC is dit mogelijk gemaakt. Het doel was om zoveel mogelijk mensen te informeren over de voordelta, een bijzonder natuurgebied in zee. Mensen laten beleven en zien dat dit natuurgebied de moeite waard is n het respect verdient.
Vogels die van bodemdieren leven, hebben maar een paar uur per dag tijd om voedsel te zoeken: de platen en slikken verdwijnen immers weer onder de golven. Moeten ze opvliegen omdat mensen te dichtbij komen, dan gaat dit ten koste van de tijd om voedsel te zoeken. Zeehonden die verstoord worden raken verzwakt. Daarom zijn er rustgebieden ingesteld waar mensen niet mogen komen.
Lees hier het krantenartikel. Guido heeft hierover meer geschreven in zijn blog


Artikel in Roots Magazine van Gemma Venhuizen over de workshop 'De natuur als spiegel'


April 2012

Gemma Venhuizen volgde in mei 2011 deze workshop op de inspirerende plek in het Veerse Bos. Lees hier het artikel waarin zij haar ervaring beschrijft.


Guido op televisie bij een aflevering van Katinka Polderman


Januari 2012

Guido ontmoet cabaretier Katinka Polderman en muzikant Laurens Joensen op een plaat in de Oosterschelde. In de allereerste aflevering gaan Katinka en Laurens op zoek naar hun roots in en op de Oosterschelde. Heeft het water een rol gespeeld in hun jeugd? Heeft het water hen gevormd? Ze bezoeken een zandbank voor Yerseke en ervaren wat het water, de wind en de stroming met hen doet?


Zeehonden en bruinvissen spotten


Juni 2011

Journalist en fotograaf Frank Husslage voer vrijdag 10 juni 2011 mee met een kajaktocht op de Oosterschelde. Lees zijn verhaal in de krant hier.


Guido Krijger als Natuur(belevings)gids op de buis bij de NCRV


Mei 2010

Uitzending over een het Nationaal Park Oosterschelde. In de documentaire beleeft presentator Klaas Drupsteen samen met Guido de wonderen van de Oosterschelde. Vooral vanaf het water, want tenslotte bestaat dit nationaal Park voor 98% uit water.