You can't stop the wave, but you can learn to surf
Kalender | Fotogalerij | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
over outdoor inspiration

OVER OUTDOOR INSPIRATION


Over Guido
Filosofie
Duurzaam Ondernemen
Referenties
Samenwerking
Huisvesting

Duurzaam Ondernemen

Idealen


Duurzaam ondernemen of ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor Outdoor Inspiration een 'vreemd' begrip. Outdoor Inspiration is in 2004 namelijk opgericht vanuit de ideële wens om bij te dragen aan een duurzame wereld. De term MVO is in het leven geroepen omdat dit blijkbaar niet vanzelsprekend is. In filosofie is uitgebreid beschreven vanuit welke inzichten en opvattingen het concept van Outdoor Inspiration is ontwikkeld. Het doel is bij te dragen aan een mooiere samenleving (people) en een gezond ecosysteem (planet), waarbij profit een middel is om dit doel te bereiken.

Ik haal veel voldoening uit het feit dat ik probeer die dingen te doen, waarvan ik denk dat ze goed zijn én een bijdrage leveren aan het grote geheel. Dat voelt als vrijheid optima forma. Ik probeer te werken vanuit de vraag hoe we als mensheid aan de wereld (people & planet) kunnen bijdragen i.p.v. bijvoorbeeld onze ecologische voetafdruk te verlagen. Dus hoe kunnen we goed zijn i.p.v. minder slecht.

Vanzelfsprekend staat binnen de eigen bedrijfsvoering duurzaamheid centraal. Praktisch komt dit naar voren in de keuze en de intentie van de programma's, de aard van de activiteiten en de omgang met de natuurgebieden waarin gewerkt wordt. Het meest concrete is het inkoopbeleid. Denk hierbij aan materiaal, voedsel, energie en grondstoffen.

Enkele praktische voorbeelden

greenhost.nl bionext.nl bionext.nl fairtrade.nl duurzamewaardekaart.nl greenchoice.nl cradletocradle.nl skype.com groengasmobiel.nl triodos.nl asnbank.nl

We hebben de wereld niet gekregen van onze ouders, maar geleend van onze kinderen
Heinrich Böll