You can't stop the wave, but you can learn to surf
Kalender | Fotogalerij | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
over outdoor inspiration

OVER OUTDOOR INSPIRATION


Over Guido
Filosofie
Duurzaam Ondernemen
Referenties
Samenwerking
Huisvesting

Filosofie

Drijfveren


Outdoor Inspiration heeft als doel de bewustwording van onze relatie met de natuur te vergroten. De natuur om ons heen (natuurlijk leefmilieu), maar ook ons eigen (innerlijke) natuur. Deze bewustwording is de basis voor gezondheid, geluk, succesvolle organisaties en een duurzame samenleving. Dit vraagt inzicht in ons 'zijn' en handelen; welke keuzes maken we, welke wegen slaan we in, wat bezielt ons én op welke manier kunnen we ons het beste uitdrukken voor onszelf en de wereld? Dergelijke vragen spelen als een rode draad door de programma's die Outdoor Inspiration aanbiedt.

Werkwijze


De programma's kenmerken zich door een ervaringsgerichte en inspirerende aanpak en een intensief contact met de natuur. De programma's vinden een balans in humor en diepgang, inspanning en ontspanning, geest en lichaam, ratio en intuÔtie.

De waarde van outdoor & natuurbeleving


De voordelen van natuurbeleving & outdoor zijn onbegrensd, maar ze zijn zeker niet minder waard omdat ze zo slecht meetbaar zijn. Natuurbeleving helpt ons groeien, 't geeft ons energie, het maakt ons productiever, creatiever en interessantere mensen. Ook maakt 't ons beter in staat om in harmonie aan de samenleving deel te nemen. Maar bovenal: het zorgt ervoor dat we tevreden zijn met onszelf en meer levensvreugde ervaren.

Hoe komt het dat natuurbeleving zo waardevol voor ons is? En waarom blijkt het een krachtige omgeving voor training en coaching? Natuur, beleving en beweging zijn essentiŽle elementen. Elk element heeft zijn eigen waarde en functie. In outdoor en avontuur zijn alle drie de elementen aanwezig en de onderlinge interactie versterkt de werking.

Beleving


Iets daadwerkelijk beleven, er midden in staan, het fysiek en emotioneel ondergaan zijn wezenlijke aspecten om een gebeurtenis te laten beklijven en het diepste in je te raken. Deze fysieke en emotionele ervaring is onontbeerlijk om werkelijk dingen 'eigen' te maken. Dit kan het opdoen van kennis en/of vaardigheden zijn, maar het is ook bewustwording! Dergelijke ervaringen worden steeds schaarser in deze maatschappij waar vooral de klemtoon wordt gelegd op maximale consumptie en materiŽle invulling van behoeften. De outdoor biedt echter nog genoeg mogelijkheden voor indringende beleving. Ontmoetingen in de natuur zijn ťcht en confronteren de mens, psychisch en fysiek, rationeel en emotioneel.

Beweging


Dat bewegen gezond is voor geest en lichaam staat vast! Psychische veranderingen worden bevorderd door je fysiek in beweging te zetten. Ter vergelijking: een rijdende kar is gemakkelijker van richting te veranderen (en ook beter bestuurbaar) dan een stilstaande. Psychische ervaringen worden gemakkelijker gedeeld met anderen en bespreekbaar gemaakt als er een gezamenlijke fysieke ervaring aan ten grondslag ligt. Door je in beweging te zetten ontmoet je meer.

Natuur


In eerste instantie heeft natuur een sterk intrinsieke waarde. En naast de fysieke afhankelijkheid (voedsel, water, lucht, bescherming, zuivering, etc. - de zogenaamde ecosysteemdiensten) hebben we de natuur ook nodig voor ons geestelijk welzijn. Het is een bron van inspiratie, het geeft nieuwe energie en brengt je weer in balans. 'Even uitwaaien', 'een frisse neus halen', 'even opladen' zijn een paar voorbeelden van uitdrukkingen die deze kwaliteiten onderstrepen.

De lessen die we in de natuur aangeboden krijgen zijn subliem en onuitputtelijk. De ecologie geeft ons bijzondere voorbeelden van samenwerking, (overlevings)strategieŽn, verbondenheid, organisatie, samenhang, balans, ritme en levensvatbaarheid (= duurzaamheid). Daarnaast is de natuur een uitermate geschikte omgeving voor zelfreflectie en om afstand te nemen van het dagelijkse.