You can't stop the wave, but you can learn to surf
Kalender | Fotogalerij | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
organisatie ontwikkeling

OUTDOOR EN NATUURBELEVING


Zeekajakvaren
Bergtochten
Korren en jutten
Bedrijfsuitje

Buiten-gewoon bedrijfsuitje

Outdoor Inspiration ontwerpt arrangementen op maat die leuk zijn en waardevol. Het is een gelegenheid om iets te vieren, iets speciale aandacht te geven of een bepaald thema onder de aandacht te brengen. Dit kan de sfeer hebben van een bedrijfsuitje (nadruk op gezellig samen iets doen), maar (indien gewenst) kan het ook een inhoudelijk component bevatten (leren, ontwikkelen, bewustwording, bespreking). Overigens sluit het tweede het eerste zeker niet uit. De praktijk leert ons dat een inhoudelijke component juist zorgt voor meer saamhorigheid die de oppervlakkigheid overstijgt.

Viering

Mensen en bedrijven streven altijd naar verbetering en ontwikkeling. Dat maakt dat we veel praten over de dingen die beter moeten. Wat wel goed gaat, waar we trots over mogen zijn blijft vaak onderbelicht. Het is goed om regelmatig stil te staan bij hetgeen goed gaat, wat mooi is, waar we blij van worden, de successen. Dat verhoogt het zelfvertrouwen, de voldoening, de saamhorigheid en daarmee het potentieel om te groeien. Outdoor Inspiration verzorgt deze vieringen met 'buiten-gewone' belevenissen, die inspireren en waar nog lang over gesproken wordt.

Thema

Soms komt er een bepaald thema aan bod waarover gesproken moet worden of waar het personeel bewust van dient te worden. Het is sowieso goed om regelmatig een thema aan te snijden om 'wakker te blijven', te inspireren of met een ander doel.

Locatie en eten/drinken

Heerlijk eten en drinken samen maakt de dag compleet. Een mogelijkheid is gebruik te maken van de privé-strandtent Aquarius. Deze plek is dan even jullie thuis. Een bijzonder leuke plek op het mooist en stilste strand van Walcheren.

Outdoor Inspiration vertaalt thema's naar een inspirerend en plezierig arrangement. Voorbeelden van 'bouwstenen' om een dergelijk arrangement vorm te geven zijn hieronder weergegeven.
Dit kan één bouwsteen zijn die op maat wordt uitgewerkt en uitgebreid met lekker eten en drinken. Het arrangement kan ook worden samengesteld uit meerdere 'bouwstenen'. De mogelijkheden zijn afhankelijk van aantal mensen en budget.

Voorbeeldmodulen als bouwstenen voor een waardevolle dag


Het ronde eiland

Als groep word je uitgenodigd om een eiland in zee te maken. Het ontwerp wordt op papier op schaal aangeleverd, inclusief het benodigde gereedschap (scheppen, touwen, meetlinten). Het is geweldig om zo concreet te ervaren wat je kunt bereiken met een grote groep. Als het eiland klaar is wordt er een vuurtje in het midden gemaakt waar de groep rondom kan zitten en kan genieten van een hapje en een drankje (gezond, zeeuws en lekker).

Kaart en kompas

Met kaart en kompas trek je in groepjes het duingebied Oranjezon in. Deze kaart- en kompas activiteit behelst een 'puzzel' die met elkaar opgelost moet worden.

Land(scape) Art

Laat je inspireren door het werk van 'Land Art-kunstenaars' en kruip voor even in de huid van een kunstenaar. Verwonder jezelf over de schoonheid van de natuur en de creativiteit die in je collega's verborgen zit.

Zeeuwse keuken - koken met zeewier

Samen op zoek naar zeewier op de zeeuwse rotskust. De gids neemt je mee in de wondere wereld van zeewier. Tijdens de wandeling verzamelen we zeewier waarmee we buiten op gasbranders (midden in de natuur) heerlijke maaltijen bereiden.

Vissen met een sleepnet (Korren)

Met een groot sleepnet (kornet) gaan we op zoek naar wat er allemaal onder water leeft en in het net wil zwemmen. De begeleider vertelt inspirerende verhalen over de wezens die tijdelijk zijn gevangen. Daarna worden ze weer in het ruime sop gezet om hun levensverhaal weer voort te kunnen zetten.

Zeekajakvaren

Voor avonturiers: Als je Zeeland echt wil ervaren moet je het water op. In een zeekajak beleef je de elementen heel intens. We ontmoeten veel vogels, maar regelmatig ook zeehonden en bruinvissen. Maximaal 5 personen tegelijkertijd. Met een groep van max 10 mensen is er een combinatie kajakvaren en wandelen mogelijk.

Natuurexcursie

In het natuurgebied krijg je een prachtige excursie door de boswachter van het betreffende natuurgebied. Voor velen gaat de natuur meer leven en krijgt ze meer belevingswaarden. De natuur is veel meer dan een 'decor'.

Samen werken aan een Goed Doel

Samen werken in het Zeeuwse landschap, met zingende vogels en hippende kikkers om je heen. Het is ongelooflijk wat je met een grote groep voor elkaar krijgt. Het geeft veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan de toch wel schaarse natuur in Nederland. En dat met je collega's die je normaal alleen op kantoor ziet.

Doe mee en verlos de zee

Samen gaan we jutten op de mooiste stranden van Zeeland. We stoppen alles in zakken. De gids vertelt over wat er allemaal gevonden is. Van eikapsels van haaien en roggen, skeletten van inktvissen tot blikjes redbull en stukken touw van visgerei. De natuurlijke dingen blijven achter of gaan mee als souvnir, de onnatuurlijke voorwerpen gaan natuurlijk mee in de vuilniszak. Deze activiteit kunnen we mooi combineren met een heerlijke lunch of diner op een mooi privé-strandtent.