You can't stop the wave, but you can learn to surf
Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Contact
outdoor natuurbeleving

OUTDOOR & NATUURBELEVING


Zeekajakvaren
Winter Zee Bad
Bergtochten
Korren en jutten
Bedrijfsuitje

Zeekajakvaren


Zeekajakvaren is een heel intense vorm van natuurbeleving. Het is een bijzondere manier om heel dicht met de elementen te zijn. En een perfecte manier om Zeeland te ervaren. Een stukje zeeuwse wildernis. We ontmoeten bruinvissen, zeehonden, vogels. We ontmoeten de wind, de zon en het water én genieten van de beweging die dit ont-moeten mogelijk maakt.

Voor wie?


Voor jong (vanaf 14 jaar) en oud. De tochten zijn onderverdeeld in twee categoriën, namelijk tochten voor beginners en tochten voor 'gevorderden'. Bij de tochten voor beginners is kajakervaring geen vereiste, wel enige sportiviteit en een fit lichaam (evenwichtsgevoel). Bij de zeekajaktochten voor 'gevorderden' is ervaring vereist. Hiervoor dien je al eerder met Guido te hebben gevaren of je hebt aantoonbaar voldoende ervaring voor deze tocht. In beide gevallen overleg je jouw niveau van te voren met Guido. Overigens ben je natuurlijk als 'gevorderde' ook welkom bij de 'beginnerstochten'. Het verschil kan zitten in de locatiekeuze en/of weersomstandigheden (veiligheid), niet zozeer in afstanden en snelheid.
De boten zijn geschikt voor verschillend postuur (lang, kort, licht en zwaarder). Bij een bovengemiddelde omvang van de heupen, middel of bovenbenen is het raadzaam van te voren contact op te nemen om teleurstellingen te voorkomen. De kuipbreedte is 42 cm.

Vaarkalender en aanmelden


Oosterschelde: Zin in zeekajakbelevingen op de Oosterschelde? Prachtige tochten naar een schelpenbult midden in de Oosterschelde of een heerlijke tocht langs Noord Beveland. Lees eerst aandachtig de uitgebreide informatie over deze activiteiten door op het pdf-logo te klikken. Staat jouw datum er niet bij? Laat het ons weten, want op maat is ook veel mogelijk.

Westerschelde: Wil je mee met een unieke zeekajaksafari op de Westerschelde? Vren naar een zandbank vol zeekraal en lamsoren. Voor mensen die al eens met Outdoor Inspiration zijn mee geweest of aantoonbare ervaring hebben. Lees eerst aandachtig de uitgebreide informatie over deze tocht door op het pdf-logo te klikken.

Kop van Schouwen: Wil je mee met een zeehondensafari voor de Kop van Schouwen? We starten vanaf strandpaviljoen De Haven van Renesse. Lees eerst aandachtig de uitgebreide informatie over deze tocht door op het pdf-logo te klikken .

Oranjezon (Aquarius): Voor twee weken landt Guido met zijn kajaks op het strand bij Oranjezon bij het paviljoen Aquarius. Door de zandbanken op het strand is er een grote variatie aan mogelijkheden. Kennismaking voor beginners, brandingvaren voor gevorderen, leren eskimoteren of andere reddingstechnieken ... Lees de uitgebreide informatie door op het pdf-logo te klikken.

Het is verstandig om ook altijd de digitale kalender op de website te checken voor het geval er data zijn gewijzigd. Hier worden alleen de data, vertrektijden en de lokatie vermeld en hoeveel plaatsen er nog vrij zijn, maar de informatie is wel het meest actueel.

Kajaktochten op maat


Het is altijd mogelijk om een kajaktocht of cursus op maat aan te vragen. Soort tocht of cursus en datum gaan dan in overleg. Alle wateren in Zeeland hebben zo hun eigen karakter. Een tocht op de Westerschelde, Oosterschelde, Noordzee, het Grevelingenmeer of het Veerse Meer ... het kan allemaal. De maximale groepsgrootte is 5. Verreweg het makkelijkste en goedkoopste is het om met een groepje van 4 à 5 mensen aan te melden. De kosten varieren tussen de €75,- en €120,- per dag p.p. Dit is afhankelijk van het type en de duur van de kajaktocht. Deze prijs is inclusief huur volledige uitrusting. Bij minder deelnemers zijn de kosten gebaseerd op 4 à 5 deelnemers.
Indien belangstelling organiseren we ook zeekajaktochten gecombineerd met een zeiltocht op een grote tjalk; een ideale combinatie voor grotere groepen. Neem hiervoor eens een kijkje op de site van het zeilschip de Scaldis.

Leren eskimoteren of andere zeekajaktechnieken


Dikwijls hoor ik van mensen dat ze graag willen leren eskimoteren, maar dat het niet wil lukken, er te weinig souplesse of controle is. Guido heeft een speciale lesvorm ontwikkeld waardoor het leren écht leuk, veilig en comfortabel is. Want eskimoteren kan spannend zijn, terwijl je pas echt kan leren rollen in ontspanning. En dat proces gaan we in, stap voor stap. Zijn methode is geinspireerd op de methode van Cheri Perry en Turner Wilson. Het is een fantastisch leerproces. Omdat priveles verreweg het beste werkt is er de mogelijkheid om voor of na een kajaktocht les te krijgen. Dit bespaart tijd en daarmee geld. Heb je interesse? Kijk eens op de kajakkalender en neem contact op. Een les (anderhalf uur) kost dan €80,- p.p.

Info, voorbereiding en verplichte paklijst


Via email (voorkeur) of 06 20526380 kun je je aanmelden. Lees voor aanmelding eerst zorgvuldig de beschrijving van de tocht en zorg dat je de vereiste kleding meebrengt. Mis je een vereist kledingstuk? Dit hoeft geen ramp te zijn, misschien kun je iets lenen. Neem hiervoor even contact op, want zonder is deelname niet toegestaan!
Op de digitale kalender is te zien hoeveel plaatsen nog vrij zijn. Geplande tochten kunnen ten alle tijden worden geannuleerd door Outdoor Inspiration. Soms door te weinig deelnemers of omdat de omstandigheden (weer/golfhoogte) niet veilig genoeg zijn. In dergelijke gevallen word je hiervan zo vroeg mogelijk op de hoogte gesteld.

Klik voor een goede voorbereiding eens op onderstaande online kajakinstructies. Wat voor een beginner van belang is: de peddelgreep; de voorwaartse slag; je peddel als roer; keren met een boogslag; nat eruit en zwemmen; met hulp in je kajak. Natuurlijk zullen deze vaardigheden bij de instructie (voordat we te water gaan) uitvoerig geinstrueerd.

"Guido verzorgt met zijn bedrijf Outdoor Inspiration ieder jaar een aantal kajaktochten voor Nationaal Park Oosterschelde. Ik heb Guido leren kennen als een prettig persoon, die deelnemers aan de kajaktochten vanuit zijn kennis en ervaring op een boeiende en bijzondere manier telkens weer een onvergetelijke beleving weet mee te geven. Met respect voor mens en natuur laat hij de deelnemers letterlijk de rijkdom en krachten van de Oosterschelde ervaren." - Wilco Jacobusse - Coördinator Communicatie & Educatie Nationaal Park Oosterschelde -

Veiligheid


Zeekajakvaren is een geweldige beleving, maar zeker niet ongevaarlijk. Het is sterk af te raden zelfstandig op zee te varen. Outdoor Inspiration organiseert prachtige zeekajaktochten en is zich terdege bewust van de gevaren. Het type en de doorgang van de tocht wordt gebaseerd op de omgevingsfactoren (type water, getij, weersomstandigheid, duur, watertemperatuur, etc.) én het niveau en de fitheid van de deelnemers.
Guido heeft veel respect voor de natuurlijke elementen en is continue allert op de risico's, gebruikmakend van zijn omvangrijke ervaring en kennis m.b.t. veiligheidsmanagement in de outdoor (zie ook alpiene ervaring).

Kajak-kadobon


Zoek je een leuk kado voor familie, vriend of vriendin? Wat dacht je van een buiten-gewone beleving als kado? Een halve of hele dag kajakvaren. Kijk voor de mogelijkheden en op verzoek krijg je een mooie kadobon thuisgestuurd. kajakkadobonnen_voorkant

De vloot


Outdoor Inspiration vaart sinds 2012 met 5 nieuwe zeekajaks van North Shore. Voor deelnemers zijn er 3 Atlantic's (nieuwe Mariner) en 2 Atlantic LV (nieuwe Shore Line). De 'Grote Smurf' vaart in de oude blauwe Mariner. kajaks kajaks

Zeekajakreizen in het buitenland


Ben je op zoek naar een zeekajakvakantie in bijvoorbeeld Kroatie, Sardinie, Noorwegen of Zweden? Bezoek dan eens de website van Henk Filippo. Prachtige zeekajakbestemmingen!

Fotogalerij


Voor een impressie van het kajakvaren: neem een kijkje in de fotogalerij

Filmpjes


Bruivissen in de Oosterschelde - op een prachtige nazomeravondZeehondensafari op de WesterscheldeKajakvaren met zeehonden op de Noordzee - langs het 'krijgerplaatje'EskimoterenX-redding - Als je besluit onverwachts te gaan zwemmen ..... hoe je weer veilig in je boot komt als je bent omgeslagen.